Billy Ocean standing
Billy Ocean

Artistit

Rhythm and blues -laulajien menestyksekkäimpiin laulajiin lukeutuvan Billy Oceanin Suomen toukokuun konsertti siirtyy vuodelle 2022.

Billy Ocean nähdään Helsingissä, Kulttuuritalolla 14. syyskuuta 2022. Konsertin lipunmyynti jatkuu normaalisti ja liput ovat myynnissä Ticketmasterissa alkaen 59 €. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan uudelle päivämäärälle. Billy Ocean tuo Suomeen One World Hits -kiertueensa, eli yleisölle on luvassa kokoelma hänen menestyksekkäimpiä laulujaan, kuten Carribean Queen, Suddenly, Loverboy, Red Light Spells Danger, Get Outta My Dreams, Get Into My Car, There’ll Be Sad Songs (To make You Cry) ja Love Really Hurts Without You.

Vuonna 1950 Trinidad & Togabossa syntynyt ja sittemmin Isoon-Britanniaan asettunut Ocean nousi koko maailman tietouteen 1970- ja 1980-lukujen vaihteessa monien menestyskappaleidensa myötä. Vuonna 1984 julkaistu Caribbean Queen nousi listaykköseksi monissa maissa ja toi hänelle myös uransa ensimmäisen Grammy-palkinnon.

Kaikkiaan Oceanin levyjä on myyty tähän mennessä jo yli 30 miljoonaa kappaletta ympäri maailman, ja hän on menestynyt sekä laulajana että laulujen tekijänä. Tämä rhythm and bluesin mestari, alkuperäiseltä nimeltään Leslie Charles, innostui soulin rytmeistä Otis Reddingin ja Sam Cooken jalanjäljissä, mutta sai vaikutteita myös The Beatlesin ja The Rolling Stonesin kaltaisilta yhtyeiltä.

Billy Ocean on yhä ahkera konsertoija, ja tekee myös uutta musiikkia. Hänen viimeisin albuminsa on aiemmin tänä vuonna ilmestynyt One World.