Skip to content
Italialainen laulaja, trubaduuri ja visionääri Vinicio Capossela saapuu Suomeen! 20.12.2023, Espoon Kulttuurikeskus
Vinicio Capossela

Italialainen laulaja, trubaduuri ja visionääri Vinicio Capossela saapuu Suomeen!

Erittäin omaperäisistä kappaleista ja runollisista sanoituksista tunnettu Vinicio Capossela nähdään Espoon Kulttuurikeskuksessa keskiviikkona 20. joulukuuta. Liput tähän taianomaiseen konserttiin tulevat myyntiin Ticketmasterissa maanantaina 11. syyskuuta klo 10.

Vinicio Capossela (syntynyt Hannoverissa, 1965) teki ensiesiintymisensä vuonna 1990 albumillaan “All’una e trentacinque circa” ja voitti ensimmäisen Targa Tenco -palkintonsa. Seuraavat levyt, kuten “Modì” (1992), “Camera a sud” (1994) ja “Il ballo di San Vito” (1996), ovat vain muutamia hänen merkittävistä julkaisuistaan.

Vuonna 2004 hän julkaisi ensimmäisen romaaninsa “Non si muore tutte le mattine”, joka on julkaistu Feltrinellin toimesta. Monet Caposselan kappaleista ammentavat italialaisen kansanmusiikin perinteitä.

Hänen teoksensa, kuten “Ovunque Proteggi” (2006), “Da Solo” (2008) ja “Marinai Profeti e Balene” (2011), keskittyvät ihmiskunnan erilaisiin teemoihin, jotka ovat ilmentyneet kahdessa menestyksekkäässä show’ssa. Vuonna 2012 Capossela tutustutti yleisönsä rebetiko-musiikkityyliin albumillaan “Rebetiko Gymnastas”, joka on sama genre kuin hänen kirjassaan “Tefteri” ja elokuvassa “Indebito”.

Capossela perusti vuonna 2013 Sponz Fest -festivaalin, joka on nyt saavuttanut 10. vuosikertansa. Vuonna 2019 hän julkaisi albumin “Ballate per uomini e bestie”, joka voitti myös Targa Tenco -palkinnon. Helmikuussa 2020 Capossela julkaisi EP:n “Bestiario d’amore”. Vuonna 2021, kun live-musiikkitapahtumat joutuivat keskeyttämään pandemian takia, hän palasi kiertueelle “Bestiario d’amore” kanssa ja debytoi esityksellään “Bestiale Comedìa”, joka juhlistaa 700 vuotta Dante Alighierin kuolemasta.

Hänen musiikkityyliään on verrattu Tom Waitsin musiikkityyliin, ja hän on julkaissut myös käännöksiä muiden kirjoittajien, kuten Bob Dylanin “La nave sta arrivando”, Vladimir Vysotskin “Il pugile sentimentale” ja Markos Vamvakaris “Contratto per Karelias”, alkuperäiskappaleista.

Lähde mukaan ja koe uskomaton ilta tämän monipuolisen ja lahjakkaan taiteilijan kanssa Espoon Kulttuurikeskuksessa!

Liput 53,00 € Ticketmasterista.

Vinicio Capossela

Top Tracks