Skip to content
Decapitated

Decapitated Suomeen kahdelle keikalle helmikuussa!

Ei tapahtumia

Cancer Culture -albumin maailmankiertueen keikat nähdään Helsingissä ja Jyväskylässä.

Jos Metal Hammer julistikin jo vuonna 2018 Decapitatedin Panteran ja Lamb Of Godin seuraajaksi, viime vuonna julkaistu Cancer Culture -albumi sinetöi tuon lupauksen pysyvästi. Uuden levyn maailmankiertue saadaan pian myös Suomeen, kun yhtye nähdään maassamme kahdella keikalla ensi kuun lopulla; Jyväskylän Lutakossa 26. helmikuuta ja seuraavana päivänä Helsingin Ääniwallissa. Ennakkoliput kummallekin keikalle tulevat myyntiin ensi maanantaina 9. tammikuuta kello 10.

Cancer Culture vei puolalaisyhtyeen jälleen hivenen uuteen suuntaan. Monelle bändille tyylin muuttaminen tähän tapaan voisi olla riskialtista, mutta Decapitatedin fanit rakastavat sitä miten bändi uusiutuu jatkuvasti ja on utelias kokeilemaan vielä tuntemattomia polkuja.

”Jokainen albumimme eroaa edellisestä, mikä on mielestäni jo perinne bändissämme, tunnusmerkki, joka tulee luonnostaan. Tykkään tutkia uusia musiikin alueita ja olla aina rehellinen tunteilleni, tulee sieltä sitten mitä tahansa. Kaikki on hyvin orgaanista”, bändin biisinikkari ja luova johtaja Vogg toteaa ja lisää kaiken heijastelevan silti hänen omia mieltymyksiään Florida death metaliin, Bay Area thrashiin, puolalaisen death metaliin ja thrashiin.

Vuonna 1996 perustettu Decapitated teki läpimurtonsa kansainvälisessä metallimediassa jo 2000-luvun alussa ensimmäisten Winds of Creation (2000), Nihility (2002) ja The Negation (2004) -albumien myötä. Matkaan on mahtunut onnistumisien lisäksi tragedioita, kuten rumpali Witold “Vitek” Kiełtykan menehtyminen kiertuebussin törmättyä rekkaan Venäjällä 2007, mutta yhtyeen maanläheinen usko tulevaan on siivittänyt Decapitatedin eteenpäin. Vogg muistelee jopa pandemia-aikaa osaltaan positiivisena kokemuksena.

“Se oli luovinta aikaa mitä minulla on ollut 20 vuoteen. Aiemmin pystyin olemaan kotona kiertueiden välissä vain muutamia kuukausia. Uskon, että tilanne vaikutti myös moniin muihin yhtyeisiin, jotka pystyivät tuona hulluna aikana luomaan upeita uusia albumeita.”

Decapitated Cancer Culture -kiertue

26.2.2023 Jyväskylä, Lutakko
27.2.2023 Helsinki, Ääniwalli

Liput alkaen 30,50€. Lutakon liput myy Lippupiste, Ääniwallin ennakot Tiketti.

Decapitated on:

Waclaw ‘Vogg’ Kieltyka – kitara
Rafał “Rasta” Piotrowski – laulu
James Stewart – rummut
Paweł Pasek – basso

Scandic Hotels

Hotellikumppanimme Scandic tarjoaa edulliset ja tasokkaat hotellit, varaa hotellimajoitus jo tänään!

Varaa hotelli

Decapitated

Top Tracks