Henry Rollins

Legendaarinen Henry Rollins saapuu Suomeen

Henry Rollins tuo Suomeen Good To See You Spoken word -kiertueensa, jolla hän tekee tiliä koronapandemiaa edeltävään aikaan ja sen jälkeiseen viime kuukausien elämään. Kiertue lupaakin tuoda yleisölleen monia mielenkiintoisia tarinoita kuultavaksi.

Tämä erityisesti puhutuista lauluistaan tunnetuksi tullut maailmantähti nähdään Kulttuuritalossa, Helsingissä 15. tammikuuta 2022. Konsertin liput maksavat alkaen 38,50 euroa, ja ne ovat myynnissä Lippupisteessä.

Henry Rollinsia on kuvailtu mitä erilaisimmilla termeillä, mutta luokittelu on kuitenkin vaikeaa hänen monipuolisuutensa vuoksi. ”Punk-rockin ikoni”, ”Puhutun laulun runoilija” ja ”Renessassimies” ovat muutamia nimityksiä, joita yhdysvaltalainen media on hänestä antanut. Joka tapauksessa hän on todellinen työnarkomaani, joka kiertää väsymättömästi ympäri maailmaa ja hoitaa siinä lomassa muita töitään muun muassa näyttelijänä, kirjailijana ja DJ:nä.

Rollins on kirjoittanut yli 30 kirjaa, joista suomeksikin on käännetty Mustan kahvin blues (2006). Lisäksi hän on julkaissut matkakertomuksia ja suuren määrän artikkeleita ja kolumneja eri lehtiin.

Suomeen Rollins tuo monipuolisen roolinsa puhuttujen laulujen tulkitsijana. Kantaaottavuus ja poliittinen kommentointi yhdistyvät hänen esityksissään huumoriin ja henkilökohtaisiin tarinoihin. Skandaali, tyrmistys ja skeptisyys ovat myös asioita, joita Rollins tuo usein mukanaan lavalle.