Skip to content

24 elok. 2022

Konsertti

Norjalainen progelegenda Leprous saapuu Suomeen

Jos valo tunnelin päässä voitaisiin muuttaa ääneksi, se kuulostaisi aivan Leproukselta. Kahden viime vuosikymmenen aikana Leprous on tuottanut syvintä ja palkitsevinta musiikkia mitä voi kuvitella. Leprous on kehittynyt bändin alkuaikojen innokkaasta progemetallin tulkitsijasta ja tunnetaan nykyään yhtenä uniikeimmeista ja kiehtovimmista modernin raskaan musiikin yhtyeenä.

Arvostettuna leuat loksauttavana ja sydämen pysäyttävänä livebändinä tunnettu Leprous on omaksunut monenlaisia musiikin ystäviä – metallipäistä vanhan koulun proge-faneihin, itse asiassa kaikkia, jotka vaativat intohimoa, voimaa ja eleganssia musiikilta.

Vuonna 2019 Leprous julkaisi kuudennen albuminsa Pitfalls, persoonallisin erä Leprouksen nokkamiehen Einar Solbergin koskaan kirjoittamista kappaleista. Albumi käy läpi multi-instrumentalisti taisteluista masennusta ja ahdistusta ja sitä ylistettiin yleisesti bändin uran huipuksi. Kuitenkin elokuussa 2021 julkaistu Leprouksen seitsemäs täyspitkä albumi Aphelion on jälleen yksi monumentaalinen taiteellinen saavutus ja hätkähdyttävin ja dynaamisin levy, jonka he ovat koskaan tehneet.

“Emme oikeastaan aikoneet tehdä albumia juuri nyt”, Solberg sanoo. “Kuten monet bändit, suunnittelimme EP:n tekemistä, mutta sitten ajattelimme: “Mitä järkeä?” ja päätimme tehdä kokonaisen albumin. Tämän albumin pointti on, että se on suhteellisen intuitiivinen. Kaikki kappaleet on kirjoitettu täysin eri tavoilla. Jotkut kappaleet on verrattain improvisoitu studiossa, toiset kappaleet on kirjoitettu kuten ennenkin, jossa istun ja kirjoitan kotona ja sitten tapaamme tehdäksemme kaiken. Osassa kappaleista, olemme jopa ottaneet faneja mukaan kirjoitusprosessiin, joten kyseessä on hyvin erilainen albumi. Se on kappale kappaleelta albumi. En sanoisi, että Pitfalls oli esimerkiksi konseptialbumi, mutta se tuntuu paljon enemmän sellaiselta kuin Aphelion.”

Leprous:
Einar Solberg – vocals/keys
Tor Oddmund Suhrke – guitars
Robin Ognedal – guitars
Simen Børven – bass
Baard Kolstad – drums

LEPROUS online:
www.leprous.net
www.facebook.com/leprousband

Lisää uutisia

Lue kaikki uutiset

Lisää uutisia

27 syysk. 2022

All Things Live Finland Oy hakee vastaavaa tuottajaa vakituiseen työsuhteeseen

All Things Live Finland hakee kasvavaan joukkoonsa tapahtuma-alan ammattilaista vastaavaksi tuottajaksi vakituiseen työsuhteeseen.
Lue lisää
27 syysk. 2022

Axel Blake, Britain’s Got Talent 2022 voittaja saapuu Apollo Live Clubille 19. tammikuuta

Yli vuosikymmenen ajan Axel Blake on rakentanut mainetta monipuolisena viihdyttäjänä.
Lue lisää
19 syysk. 2022

Suomalaisten suursuosikiksi noussut Michael Bublé saapuu konsertoimaan Tampereelle maaliskuussa.

Tämä moninkertainen Grammy-voittaja nousee Nokia Arenan lavalle 8. maaliskuuta osana laajaa Euroopan-kiertuettaan.
Lue lisää
31 elok. 2022

A1 x J1 nähdään Ääniwallissa 10.11.2022

“Latest Trends” - hitillään suureen suosioon noussut brittiläinen hip hop-duo A1 x J1 nähdään Helsingin Ääniwallissa 10.11.2022.
Lue lisää
24 elok. 2022

Norjalainen progelegenda Leprous saapuu Suomeen

Luvassa on kaksi unohtumatonta konserttia niin Helsingissä kuin Tampereellakin: Leprous - Vanha Ylioppilastalo 13.3.2023 sekä Leprous - Pakkahuone 15.5.2023
Lue lisää
19 elok. 2022

Ukrainalainen Go_A saapuu Vanhalle Ylioppilastalolle 21. syyskuuta!

Liput keikalle tulevat myyntiin 31 € hintaan Lippupisteeseen 22. elokuuta klo 10.
Lue lisää
15 elok. 2022

2021 syksyllä loppuunmyydylle yleisölle Suomessa esiintynyt Steve Hackett palaa Suomeen toukokuussa!

Hackett esiintyy yhtyeineen Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 20.5.2023. Ennakkomyynti alkaa keskiviikkona 17. elokuuta All Things Liven uutiskirjeen tilaajille.
Lue lisää
14 heinäk. 2022

All Things Live welcomes Then We Take The World

The All Things Live partnership strengthens its management business and roster with the signing of Then We Take The World. An international management company with high-profile cli...
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat mahdollisuuden ostaa lippuja ennakkomyynneistä sekä tiedon ensimmäisenä meidän tulevista tapahtumista.