Skip to content

24 elok. 2022

Konsertti

Norjalainen progelegenda Leprous saapuu Suomeen

Jos valo tunnelin päässä voitaisiin muuttaa ääneksi, se kuulostaisi aivan Leproukselta. Kahden viime vuosikymmenen aikana Leprous on tuottanut syvintä ja palkitsevinta musiikkia mitä voi kuvitella. Leprous on kehittynyt bändin alkuaikojen innokkaasta progemetallin tulkitsijasta ja tunnetaan nykyään yhtenä uniikeimmeista ja kiehtovimmista modernin raskaan musiikin yhtyeenä.

Arvostettuna leuat loksauttavana ja sydämen pysäyttävänä livebändinä tunnettu Leprous on omaksunut monenlaisia musiikin ystäviä – metallipäistä vanhan koulun proge-faneihin, itse asiassa kaikkia, jotka vaativat intohimoa, voimaa ja eleganssia musiikilta.

Vuonna 2019 Leprous julkaisi kuudennen albuminsa Pitfalls, persoonallisin erä Leprouksen nokkamiehen Einar Solbergin koskaan kirjoittamista kappaleista. Albumi käy läpi multi-instrumentalisti taisteluista masennusta ja ahdistusta ja sitä ylistettiin yleisesti bändin uran huipuksi. Kuitenkin elokuussa 2021 julkaistu Leprouksen seitsemäs täyspitkä albumi Aphelion on jälleen yksi monumentaalinen taiteellinen saavutus ja hätkähdyttävin ja dynaamisin levy, jonka he ovat koskaan tehneet.

“Emme oikeastaan aikoneet tehdä albumia juuri nyt”, Solberg sanoo. “Kuten monet bändit, suunnittelimme EP:n tekemistä, mutta sitten ajattelimme: “Mitä järkeä?” ja päätimme tehdä kokonaisen albumin. Tämän albumin pointti on, että se on suhteellisen intuitiivinen. Kaikki kappaleet on kirjoitettu täysin eri tavoilla. Jotkut kappaleet on verrattain improvisoitu studiossa, toiset kappaleet on kirjoitettu kuten ennenkin, jossa istun ja kirjoitan kotona ja sitten tapaamme tehdäksemme kaiken. Osassa kappaleista, olemme jopa ottaneet faneja mukaan kirjoitusprosessiin, joten kyseessä on hyvin erilainen albumi. Se on kappale kappaleelta albumi. En sanoisi, että Pitfalls oli esimerkiksi konseptialbumi, mutta se tuntuu paljon enemmän sellaiselta kuin Aphelion.”

Leprous:
Einar Solberg – vocals/keys
Tor Oddmund Suhrke – guitars
Robin Ognedal – guitars
Simen Børven – bass
Baard Kolstad – drums

LEPROUS online:
www.leprous.net
www.facebook.com/leprousband

Lisää uutisia

Lue kaikki uutiset

Lisää uutisia

8 huhtik. 2024

Dream Theaterin 40-vuotisjuhlakiertue Suomeen 6. marraskuuta

Rumpali Mike Portnoy mukana kokoonpanossa 14 vuoden jälkeen.
Lue lisää
22 maalisk. 2024

Mister Misery saapuu Suomeen joulukuussa!

Yhtye nähdään kahdella keikalla: Turun Nirvanassa 13. joulukuuta ja Helsingin On The Rocksissa 14. joulukuuta.
Lue lisää
5 maalisk. 2024

K-pop-tähti Whee In saapuu Helsingin Kulttuuritalolle 12.5.2024!

Whee In saapuu Suomeen osana 2024 Whee In 1ST WORLD TOUR : WHEE IN THE MOOD [BEYOND] IN Europe -kiertuettaan.
Lue lisää
5 maalisk. 2024

Ruotsalainen räppäri Jireel Helsingin Korjaamolla 23. lokakuuta!

Jireel saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen keikalle osana Skandinavia-kiertuettaan.
Lue lisää
26 helmik. 2024

Drake Milligan saapuu Helsinkiin heinäkuussa!

Fort Worthista, Texasista kotoisin oleva artisti nähdään Mikonkadun On The Rocksissa 25.7.2024.
Lue lisää
16 helmik. 2024

Zachris Sundell All Things Live Finlandin senior promoottoriksi

Jan Streng aloitti yrityksen kehitysjohtajana viime vuoden lopulla Aikaisemmin muun muassa Suomen Live Nationin pääpromoottorina sekä Warner Music Liven promoottorina työskennel...
Lue lisää
13 helmik. 2024

Roc Boyz saapuu Kaivohuoneelle lauantaina 13. huhtikuuta!

Norjalainen trio Roc Boyz koostuu Meinistä, KrissyB:stä ja Mulista. He ovat kolme lapsuudenystävää, jotka aloittivat uransa Meinin kellarihuoneessa alkuvuodesta 2020. Toukokuun 30....
Lue lisää
30 tammik. 2024

K-pop-tyttöryhmä Dreamcatcher saapuu Suomeen!

Billboardin ylistämä Dreamcatcher nähdään Helsingin Jäähallin Black Boxissa torstaina 7. maaliskuuta, osana Dreamcatcher 2024 World Tour [Luck Inside 7 Doors] -kiertuettaan.
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat mahdollisuuden ostaa lippuja ennakkomyynneistä sekä tiedon ensimmäisenä meidän tulevista tapahtumista.