Skip to content

24 elok. 2022

Konsertti

Norjalainen progelegenda Leprous saapuu Suomeen

Jos valo tunnelin päässä voitaisiin muuttaa ääneksi, se kuulostaisi aivan Leproukselta. Kahden viime vuosikymmenen aikana Leprous on tuottanut syvintä ja palkitsevinta musiikkia mitä voi kuvitella. Leprous on kehittynyt bändin alkuaikojen innokkaasta progemetallin tulkitsijasta ja tunnetaan nykyään yhtenä uniikeimmeista ja kiehtovimmista modernin raskaan musiikin yhtyeenä.

Arvostettuna leuat loksauttavana ja sydämen pysäyttävänä livebändinä tunnettu Leprous on omaksunut monenlaisia musiikin ystäviä – metallipäistä vanhan koulun proge-faneihin, itse asiassa kaikkia, jotka vaativat intohimoa, voimaa ja eleganssia musiikilta.

Vuonna 2019 Leprous julkaisi kuudennen albuminsa Pitfalls, persoonallisin erä Leprouksen nokkamiehen Einar Solbergin koskaan kirjoittamista kappaleista. Albumi käy läpi multi-instrumentalisti taisteluista masennusta ja ahdistusta ja sitä ylistettiin yleisesti bändin uran huipuksi. Kuitenkin elokuussa 2021 julkaistu Leprouksen seitsemäs täyspitkä albumi Aphelion on jälleen yksi monumentaalinen taiteellinen saavutus ja hätkähdyttävin ja dynaamisin levy, jonka he ovat koskaan tehneet.

“Emme oikeastaan aikoneet tehdä albumia juuri nyt”, Solberg sanoo. “Kuten monet bändit, suunnittelimme EP:n tekemistä, mutta sitten ajattelimme: “Mitä järkeä?” ja päätimme tehdä kokonaisen albumin. Tämän albumin pointti on, että se on suhteellisen intuitiivinen. Kaikki kappaleet on kirjoitettu täysin eri tavoilla. Jotkut kappaleet on verrattain improvisoitu studiossa, toiset kappaleet on kirjoitettu kuten ennenkin, jossa istun ja kirjoitan kotona ja sitten tapaamme tehdäksemme kaiken. Osassa kappaleista, olemme jopa ottaneet faneja mukaan kirjoitusprosessiin, joten kyseessä on hyvin erilainen albumi. Se on kappale kappaleelta albumi. En sanoisi, että Pitfalls oli esimerkiksi konseptialbumi, mutta se tuntuu paljon enemmän sellaiselta kuin Aphelion.”

Leprous:
Einar Solberg – vocals/keys
Tor Oddmund Suhrke – guitars
Robin Ognedal – guitars
Simen Børven – bass
Baard Kolstad – drums

LEPROUS online:
www.leprous.net
www.facebook.com/leprousband

Lisää uutisia

Lue kaikki uutiset

Lisää uutisia

18 tammik. 2023

Che Lingo saapuu Kutoselle toukokuussa

Brittiräppäri Che Lingo tuo Euroopan kiertueensa Kuudennelle linjalle 14.5.
Lue lisää
6 tammik. 2023

Decapitated Suomeen kahdelle keikalle helmikuussa!

Cancer Culture -albumin maailmankiertueen keikat nähdään Helsingissä ja Jyväskylässä.
Lue lisää
14 jouluk. 2022

Legendaarinen Hiphop-ryhmä Souls of Mischief saapuu Suomeen maaliskuussa!

Kokoonpano palaa 30-juhlavuoden kunniaksi takaisin Helsingin Tavastialle 27. maaliskuuta - 30 years til infinity-kiertueellaan.
Lue lisää
22 marrask. 2022

Legendaarinen Dream Theater saapuu Suomeen

Progejättiläinen Dream Theater Suomeen kahdelle erikoiskeikalle helmikuun alussa. Luvassa ennen livenä kuulemattomia helmiä, liput myyntiin perjantaina 25.11. klo 11.
Lue lisää
7 marrask. 2022

Breakbot + Irfane

Breakbot ja Irfane saapuvat yhteiskeikalle On The Rocksiin 18. joulukuuta! Liput myy Tiketti 9.11. klo 12 alkaen.
Lue lisää
1 marrask. 2022

Legendaarinen Henry Rollins Suomeen helmikuussa!

Legendaarinen laulaja, muusikko, näyttelijä, koomikko ja aktivisti Henry Rollins saapuu esiintymään Suomeen helmikuussa. Tämä erityisesti puhutuista lauluistaan tunnetuksi tullut m...
Lue lisää
14 lokak. 2022

Brittitähti Louis Tomlinson saapuu Faith In The Future maailmankiertueensa kanssa Suomeen.

Vuonna 2016 tauolle jääneestä suosikkiyhtye One Directionista tuttu laulaja Louis Tomlinson esiintyy Helsingin Jäähallissa, 4. syyskuuta 2023. Konsertin liput tulevat myyntiin perj...
Lue lisää
27 syysk. 2022

All Things Live Finland Oy hakee vastaavaa tuottajaa vakituiseen työsuhteeseen

All Things Live Finland hakee kasvavaan joukkoonsa tapahtuma-alan ammattilaista vastaavaksi tuottajaksi vakituiseen työsuhteeseen.
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat mahdollisuuden ostaa lippuja ennakkomyynneistä sekä tiedon ensimmäisenä meidän tulevista tapahtumista.